Hamamelisfeesten – Arboretum Kalmthout

Hamamelis_web

Waar:
Arboretum Kalmthout

Heuvel 8
2920 Kalmthout

Wanneer:
van maandag 7 januari tot en met donderdag 28 februari 2019, elke dag van 10 tot 17 uur

De winterperiode is voor Arboretum Kalmthout een bijzondere tijd. Wanneer de meeste andere tuinen nog in winterslaap zijn, leeft de arboretumtuin helemaal op met de winterbloeiers. De toverhazelaars, Hamamelis is hun wetenschappelijke naam, zijn werkelijk betoverend. Ze bloeien ongeacht koude of sneeuw met gele, oranje en rode bloemen op de kale takken en verspreiden een krachtig maar heerlijk zoet parfum doorheen de hele tuin.

De verzameling toverhazelaars is de grootste in heel Europa en bevat enkele van de oudste en grootste gekende exemplaren. Doorheen de arboretumtuin is een wandelroute uitgestippeld die je langs alle winterbloeiers leidt.

Op zondag 10 februari staat de Gezellig buiten photobooth in Arboretum Kalmthout.

Praktisch

Prijs: maandag t/m zaterdag € 7, zondag & sneeuwklokjesweekend € 8,5. Jaarkaarthouders, RHS leden en kinderen -12 jaar gratis.

Tijdens de Hamamelisfeesten zijn er elke zondag ieder uur tussen 11 en 16 uur wandelingen met gids. De wandelingen duren ongeveer één uur en brengen je langs de toverhazelaars en de andere winterbloeiende planten. Om 14 uur is er een Franstalige rondleiding.

De gegidste rondleiding is inbegrepen in je toegangsticket, afspraak bij de vuurschaal.

Inschrijven of reserveren is niet nodig.

Met dank aan WALFiLii voor het ter beschikking stellen van de vuurschaal.

Nog meer gezellig buiten

Geen evenementen